NUPPU HARJU

Olen aina ollut kiinnostunut ihmisistä. Olen imenyt heidän tarinoistaan tunteita, joita tutkin itsessäni. Ihmisen mieli kaikkine koukeroineen ja outouksineen ovat mielenkiintoisin tutkimuksen kohteeni. Oma tarinani ei ole niitä kauneimpia, ja tuntuu, että olen itse tehnyt kaikki virheet, mitä ihminen itselleen voi tehdä. Tämä onkin ollut antoisa tutkimusmatka omaan sisimpääni ja perimääni. Tämä matka jatkuu läpi elämäni, vaikka tuntuu, että yksi ihmiselämä ei riitä kaikkien elämisen tasojen ymmärtämiseen! Intohimo ihmisten mielen ymmärtämiseen ja oma kokemukseni on tehnyt minusta intuitiivisen ihmisten hoitajan.

 

Matkani hoitajaksi alkoi oman minäkuvani romahtamisesta ja elämänmullistuksesta. Minulle tuli vahva johdatus uuteen elämään ensin Kaironin Psykologisen vyöhyketerapian opintoihin, sitten lasten ja nuorten tunnetaito-ohjaajan koulutuksen kautta intuitiivisiin koulutuksiin. Omaehtoista ihmisen opiskelua on aktiivisesti 15 vuoden ajan, aiheina mm. erityisherkkyys ja funktionaalinen lääketiede.

 

Joskus itsekin jään vain olemaan ongelmassani, en halua katsoa, en prosessoida. Kiellän, pistän ongelman alas ja toivon, että se menisi itsekseen ohi. Sisäinen lapseni värähtelee pelosta. Mutta vain niin vähän, että sen sietää. Kun mieleeni alkaa lempeästi tulla ajatuksia tämänkin tunteen katsomisesta, olen valmis. Sitten valitsen itselleni sopivan tavan purkaa ahdistavan ja jo kehon tasolla minua kiusaavan tunteen. Yhtenä tällaisena kertana mieleeni tuli voimakkaasti ajatus: voi kuinka kaikilla olisi mahdollisuus HETI päätöksestä alkaa purkamaan ahdistava olo pois, ilman että elämän rutiinit taas painavat sen unohduksiin, alas kehon sisään. Haluan opettaa tämän prosessointitavan niin monelle kuin mahdollista!

 

Olen itse aloittanut oman tieni opiskelun tasan yhdestä tunnesanasta, joka oli ”ahdistaa!”. Sisälläni ei ollut mitään omaa, vaan olin tottunut määrittelemään itseni muiden kautta ja elänyt elämäni irti itsestäni. Silloin alkuun olisin kaivannut tunnetaitojen opiskelua ennen varsinaista tunneprosessointia. Olisin tarvinnut läsnä olevaa ohjausta tunnesanojen opetteluun ja tietoa, mitä tunteet ovat ja miten ne minussa ilmenevät. Entä sitten tunteiden vastaanottaminen? Se oli alkuun täysi mysteeri. Nämä omat kokemukseni ovat antaneet minulle suunnan nykyiselle tavalleni hoitaa ihmistä. Tavoitteeni on myös auttaa asiakasta laajentamaan omaa tietoisuuttaan kehon avulla. Onhan meillä kaikilla kuitenkin toivo elämästä, jossa on rauha, vapaus, ilo ja rakkaus.

 

Nuppu Harju

Puhelin: 040 727 6229

Sähköposti: nuppu@nuppuharju.fi

Nuppu Harju.JPG